Zabpehely reggeli mandulával

Mindig megkívánok egy müzlit vagy csokis gabonapelyhet reggelire, úgyhogy ötleteltem, hogy hogyan kivitelezhetném ezt magamnak egészséges formában. 

Hiába, hogy a zabpehely egészséges, számolni kell, hogy mennyit fogyasztunk belőle! Sosem eszem belőle 40 grammnál többet és bőven elég is. Hogy kerüljem az unalmas monotonitást, most mandulát adtam hozzá, illetve nem is árt, ha néha magvakkal dobjuk fel étkezéseinket. Továbbá egy akció alkalmával fedeztem fel, hogy most már a Mizo gyárt cukormentes kakaót (4,6 g cukor van benne), ami kellemesen édes, nekem nagyon tetszett! Általában a kakaót kakaóporból és édesítőből készítem, 0,1%-os tejjel, úgyhogy most csak kipróbáltam a bolti verziót.

A zabpehelyre és a mandulára ráöntöttem a kakaót, majd addig melegítettem, amíg a zabpehely meg nem puhult.

Tovább a blogra »