Általában a gyümölcsöket csak eredeti, lédús állapotukban szeretem, semmilyen aszalt és szárított dolgot nem szeretek. Valahogy az az ízvilág nem nyerte el a tetszésem. Viszont jött a banán chips! Egy lakótársam kóstoltatta meg velem és nagyon ízlett. Tényleg banán íze volt és nem cukorral túltolt nasi, hanem megmaradt egészséges formában. Aztán láttam több receptet is és végül úgy döntöttem a sok karácsonyra kapott banánból rááldozok kettőt, hogy kipróbáljam milyen a házi banán chips.
Hozzávalók: 1 dl citromlé, 2 db banán, fahéj
Vékony szeletekre felvágtam a banánt, majd egy tepsiben sorba raktam őket sűtőpapíron. Lekentem citromlével és megszórtam fahéjjal. Kb. 2 órán keresztül sült először 70, majd 120° (ezt még ki kell tapasztalni, hogy hogy lenne a legjobb, hogy jól süljön és ne nagyon maradjon ragacsos).
Miután megsült és kihűlt, szépen ropogós lett és könnyen lejött a sütőpapírról.
Könnyen elkészíthető (10 perc), aztán csak nem szabad elfeledkezni róla, hogy a sütőben van! 🙂
Szép estét!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: