6 évvel ezelőtt, amikor megfordult a világom és életmódot váltottam, akkor és azóta is az az alapelvet próbáljuk itthon követni, hogy átreformáljuk a recepteket egészséges változatra. Nagy kedvencem a pizza, úgyhogy természetesen az elsők között próbáltuk megalkotni a tökéletes szénhidrát csökkentett verziót. Íme, ahogy mi készítjük:
Hozzávalók:
- 200 g tejföl
- 40 g élesztő (+ 2 dl tej és 1 kk cukor)
- 5 ek olaj
- 280 g zabpehelyliszt
- 120 g búzasikér
- 1 db felvert tojás
- csipet só
Elkészítés:
Az élesztőnek a tejet a cukorral megmelegítjük, hogy langyos legyen, majd összetörve belerakjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Nem szeretek tésztát gyúrni, így kenyérsütőgépben szoktam összegyúratni. Először a lágy hozzávalókat rakjuk bele (tojás, tejföl, olaj, élesztő), majd jöhet a liszt és a só. Ha túl kemény, akkor még tejet, ha túl lágy, akkor még zabpehelylisztet szoktam hozzátenni. Hagyjuk kelni 40-45 percet, majd kinyújtva a tepsiben még 20 percet érni. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük a pizzatésztát. Rárakjuk az összes feltétet, majd újabb 10 perc alatt készre sütjük.
Ez a pizza most paradicsomos alappal (házi: hagyma, paradicsomlé, pizza fűszerkeverék, 1 kk cukor) készült. A feltét sonka, hagyma és sajt.
Szép estét!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: