Sajnos hadilábon állok a zöldségekkel sokszor, de egyik nagy kedvencem a karfiol. Szeretem minden formájában, de a kedvencem a karfiolkrémleves, ami még egy diétába is belefér. Jöjjön a recept!
Egy karfiolt rózsáira szedünk, majd egy lábasban feltesszük főni úgy, hogy fele víz, fele tej (0,1%-os tejet használunk) legyen. Teszünk bele 1 erőleveskockát és ízlés szerint ételízesítőt. Mikor megfőtt egy részét botmixerrel pépesítjük (mi szoktunk benne hagyni egy kevés részét egészként, de teljesen pépesítve is tökéletes és úgy az igazi krémleves). Majd ízlés szerint ízesítjük borssal, szerecsendióval, fokhagymakrémmel, 20%-os főzőtejszínnel majd összeforraljuk (én szeretem, ha ízek erősen érezhetőek, de nem biztos, hogy mindenki szereti a túl szerencsdiós, fokhagymakrémes ízt). Ha túl híg lenne, ételsűrítővel sűrítjük.
Szép napot! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: